Ο υδράργυρος «φλέρταρε» με τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές σήμερα 2η μέρα του Ιούνη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η Θεσσαλία και η Φθιώτιδα βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στην κορυφή της λίστας με τις πιο θερμές περιοχές της χώρας.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στην πόλη της Καρδίτσας, όπου το θερμόμετρο έδειξε 35,1°C. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν με κοινή καταγραφή στους 34,8°C η Τραγάνα Φθιώτιδας, τα Τρίκαλα και η πόλη της Λάρισας.

Ελάχιστα πιο χαμηλά βρέθηκαν τα Φάρσαλα με 34,7°C και τα Δένδρα Τυρνάβου με 34,6°C.

Την πρώτη οκτάδα των πιο ζεστών περιοχών για σήμερα έκλεισαν τα Ψαχνά Ευβοίας και τα Πλατανούλια Λάρισας, όπου ο υδράργυρος σταμάτησε στους 34,3°C.

Στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας, ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ψυχικό κατέγραψε τη μέγιστη τιμή στους 30,4°C, ενώ ακολούθησαν τα Πατήσια με 30,1°C, οι Αμπελόκηποι με 29,5°C και το Γκάζι με 28,8°C.

Παράλληλα, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Καισαριανή με 30,5°C και στο Μαρούσι με 30,8°C.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη χώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα ή τουριστικά θέρετρα, η Χαλκίδα ξεχώρισε αγγίζοντας τους 32,9°C, ενώ η Μυτιλήνη έφτασε στους 32,6°C. Στη Θεσσαλονίκη, ο σταθμός στον Φοίνικα Καλαμαριάς κατέγραψε 30,8°C, ενώ η Βέροια σημείωσε 31,4°C και το Κιλκίς έφτασε τους 32,1°C.

Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, η Λαμία κατέγραψε 31,8°C, ο Βόλος 31,5°C, ενώ η Θήβα και η Σπάρτη άγγιξαν τους 31,9°C.