Η Πρωτομαγιά στην Πάτρα γιορτάζεται με έναν συνδυασμό απεργιακών κινητοποιήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο την πλατεία Γεωργίου και τα Ψηλά Αλώνια.
Οι εορτασμοί ξεκινούν από την προηγούμενη ημέρα της Πρωτομαγιάς και περιλαμβάνουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις με λουλούδια, και μουσική, ενώ πολλοί επιλέγουν κοντινές εξορμήσεις στη φύση για το «πιάσιμο του Μάη».
Ψηλά Αλώνια
Επιλογές για την Πρωτομαγιά:
Τα Ψηλαλώνια αποτελούν το κέντρο της γιορτής με λουλούδια και μουσική τόσο ανήμερα 1η Μάη όσο και την προηγούμενη ημέρα.
Οι εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν ανθοκομικά δρώμενα και συναυλίες, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.
Χορευτικά σχήματα από πολιτιστικούς συλλόγους και φέτος θα παρουσιάσουν στις 30 Απριλίου ένα δεκάλεπτο χορευτικό πρόγραμμα.
Για ανήμερα την 1η Μάη έχει προγραμματιστεί συναυλία στις 12.30 το μεσημέρι, στον χώρο της Πλατείας.
Ψηλά Αλώνια
Πλατεία Ομονοίας: Ακόμη ένα σημείο όπου πλήθος κόσμου επιλέγει τόσο για να βρει όμορφα λουλούδια αλλά και να απολαύσει την βόλτα του.
Μάλιστα, αν θέλετε να γιορτάσετε από νωρίς φέτος στις 30 Απριλίου, το βράδυ λίγο μετά τις 8μ.μ αν την επιλέξετε μπορείτε να καθίσετε με την παρέα σας για φαγητό και να απολαύσετε και ζωντανή μουσική αφού έχει προγραμματιστεί γλέντι με την Ορχήστρα του Λύσανδρου Παναγόπουλου να δίνει τον ρυθμό.
Πλατεία Ομονοίας
Πλατεία Γεωργίου: Στο κέντρο της Πάτρας και ήδη έχει στολιστεί δίνοντας άρωμα άνοιξης, αλλά και αισιοδοξίας.
Τοποθετήθηκε ένα δέντρο ελιάς, συμβολίζοντας την ειρήνη αλλά και άλλες φιγούρες και λουλούδια για να στείλουν τον τόνο και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς.
Σημείο όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και με τα παιδιά σας, να βγάλετε φωτογραφίες και έπειτα να επιλέξετε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε στα μαγαζιά της γύρω περιοχής είτε να προχωρήσετε προς την Ρήγα Φεραίου.
Πλατεία Γεωργίου
Εξορμήσεις κοντά στην Πάτρα: Δημοφιλείς επιλογές για πικνίκ και «πιάσιμο του Μάη» περιλαμβάνουν το δάσος της Στροφυλιάς, τον Ομπλό, και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στα Σελλά.
Δάσος Στροφυλιάς: Στην παραλία Καλογριάς 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα, βρίσκεται ένας φυσικός παράδεισος. Είναι το δάσος της Στροφυλιάς, ένα τοπίο μαγικό που αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για να το επισκεφτείς.
Δάσος Στροφυλιάς
Ομπλός: Φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει ενώ στην περιοχή δεσπόζει η ομώνυμη ιστορική Μονή. Μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου εκεί να κάνεις μια στάση για πικνικ στη φύση και να μαζέψεις τα λουλούδια σου για το μαγιάτικο στεφάνι.
Αν έχεις και όρεξη για μια μικρή εξερεύνηση εκεί κοντά κάνε μια βόλτα στα χωριά Κρήνη, Σαραβάλι και Κεφαλόβρυσο.
Ομπλός
Εκκλησάκι Αγίας Μαρίνας - Σελλά: Το μέρος θα σας συναρπάσει με την ομορφιά του καθώς περικλείεται από πολλά δέντρα, λουλούδια, ρυάκια και καταρράκτες και είναι ιδανικό για πρωτομαγιάτικο πικ νικ.
Η θέα από το προαύλιο της εκκλησίας είναι φανταστική θαυμάζοντας κανείς την καταγάλανη θάλασσα που απλώνεται, δημιουργώντας την αίσθηση πως βρίσκεστε σε αεροπλάνο.
Δείτε επίσης


