Πλήρωμα 15+31+183

"Ένα φρούτο που λαχταράει για λάδι: Αχ...λάδι"

"Ήταν ο Κρυμμένος Θησαυρός του 1978 και το θέμα ήταν: «Φέρτε ένα φρούτο να λαχταράει για λάδι». Η απάντηση στο αίνιγμα ήταν το «αχ… λάδι», κι έτσι εμείς φέραμε φρούτο: το αχλάδι.

Από αυτό το ευρηματικό θέμα εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε μια ιδέα που συνδυάζει το αχλάδι με το λάδι. Η στολή αποτελεί έναν αρμονικό συνδυασμό των δύο στοιχείων. Το παντελόνι παραπέμπει στο σχήμα του αχλαδιού, ενώ οι σταγόνες που το διακοσμούν συμβολίζουν το λάδι.

Το σακάκι αντλεί στοιχεία από την commedia dell’arte, με αποτυπωμένες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο λάδι, ενώ τα μανίκια θυμίζουν φύλλα από αχλάδι. Το καπέλο είναι ένα σακί ελιών, με αναφορά στο λαδικό και στο λινάρι που χρησιμοποιείται κατά το μάζεμα."

Ρούντου Νίκη 6971876412

Πετράτος Ιάσονας 6944180682

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος 6977641720