Η Ελληνική MENSA στα πλαίσια των σκοπών της για την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει στη Πάτρα, τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα έναρξης 17:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Βυζαντινό Ρήγα Φερραίου 106, Πάτρα.
 
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ)  20 €).
Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 117.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr