Οι μπανάνες είναι αγαπημένο φρούτο σε πολλά σπίτια, χάρη στα θρεπτικά τους οφέλη. Είτε φτιάχνετε κέικ μπανάνας είτε τις προσθέτετε στο πρωινό σας με βρώμη, θα θέλετε να παραμείνουν φρέσκες όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πάντα απογοητευτικό όταν πιάσετε μια μπανάνα και διαπιστώσετε ότι έχει μαυρίσει και έχει μαλακώσει. Για να περιορίσετε τη σπατάλη τροφής, υπάρχουν διάφορα κόλπα και συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Μπορείτε να τυλίξετε τα κοτσάνια με αλουμινόχαρτο ή να τις κόψετε και να τις αποθηκεύσετε σε βαζάκια. Όμως υπάρχει ακόμη ένα πιο απλό κόλπο που λέγεται ότι κρατά τις μπανάνες φρέσκες για ολόκληρο μήνα. Το μυστικό συστατικό; Αλάτι. Αυτό το συνηθισμένο οικιακό προϊόν βοηθά να καταπολεμηθούν τα βακτήρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμαση και σάπισμα της μπανάνας, αναφέρει η Express.

Πώς να εφαρμόσετε τη μέθοδο συντήρησης
Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Πριν αποθηκεύσετε τις μπανάνες σας, βάλτε τις σε αλατόνερο. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τις μπανάνες σε ένα μπολ και πασπαλίστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι.

Αυτό το έξυπνο κόλπο αφαιρεί τον παράγοντα ωρίμασης, επιβραδύνοντας τα ένζυμα που προκαλούν γήρανση της μπανάνας. Το αλάτι είναι ένας φυσικός αναστολέας ενζύμων, οπότε επιβραδύνει φυσικά τη διαδικασία ωρίμασης. Τα φρούτα απελευθερώνουν αέρια ενζύμων, τα οποία προκαλούν το μαύρισμα και την ωρίμασή τους.

Επιπλέον, η εμβάπτιση του φρούτου, ειδικά του κοτσανιού, σε αλατόνερο, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας για περισσότερο χρόνο. Ένας από τους παράγοντες που προκαλεί την ωρίμαση των φρούτων είναι η απώλεια υγρασίας, οπότε αυτό αποτελεί ένα επιπλέον όφελος του να μουλιάζετε τις μπανάνες σας σε αλατόνερο.

Ενώ πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε αυτήν τη μέθοδο, άλλοι χρησιμοποιούν μια παρόμοια μέθοδο με μαγειρική σόδα. Παράλληλα, κάποιοι απλώς κρατούν τις μπανάνες μακριά από άλλα φρούτα, για να αποτραπεί η γρήγορη ωρίμασή τους λόγω των επιπλέον ενζύμων.

instyle.gr