Τα υλικά
6 αυγά
50 ml γάλα
500 γρ ανάμεικτα χόρτα εποχής
1 λευκό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κγ μοσχοκάρυδο
80 ml ελαιόλαδο
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υλικά μας.
Ξεκινάμε με τα χόρτα μας: Βάζουμε το σπανάκι, τα βλήτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και τα κυβάκια ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγη ώρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο κρέμα και χτυπάμε καλά και δυνατά μέχρι να είναι έτοιμο το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα χόρτα.
Αμέσως καπακώνουμε το τηγάνι και το αφήνουμε, σε μεσαία φωτιά, για περίπου 13 λεπτά. Η ομελέτα είναι έτοιμη.
Πηγή: vita.gr
Δείτε επίσης
