ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ       
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ        Καλάβρυτα, 18 Σεπτεβρίου 2013
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ       
       
Ταχ.Δ/νση    : Ευσ. Κηπουργού 6   
Τ.Κ.-Πόλη    : 250 01 - Καλάβρυτα   
Τηλέφωνο    : 26920 22390   
FAX    : 26920 23330   
E-mail    : [email protected]   

Θεατρική Παράσταση
Αίθουσα Εκδηλώσεων Λυκείου Καλαβρύτων
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Παρουσίαση Παιδικής Θεατρικής Παράστασης στα Καλάβρυτα

Εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά, με την θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ», από το ομώνυμο, αγαπημένο, παιδικό παραμύθι των αδελφών Γκριμμ (από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ), διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Καλαβρύτων.

Το έργο αυτό, είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους.  Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη  μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας. 

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Έλλης Βοζικιάδου και παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Δρίβα, Κρυσταλλία Κανάκη, Βίβιαν Πολίτη, Κώστας Ρωμαίος και Ιωάννα Κούτση.
Λιμπρέττο: Αντελάϊντ  Βέττε                      
Θεατρική διασκευή: Διονύση Κούτση                                
Σκηνοθεσία: Έλλης Βοζικιάδου
Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύση Κούτση 
Σκηνικά: Χαράλαμπου Σεπεντζή    
Κοστούμια: Έλσας Βώκου
Φωτισμοί:  Γρηγόρης Μπαξεβάνης
Ηχοληψία: Αντώνης Μεταξάκης
Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:  
Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, πέφτει και χύνεται το γάλα και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ