Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», μαζί με εκατομμύρια δρομείς σε όλο τον κόσμο, τίμησε την Τετάρτη 4 Ιουνίου τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Τρεξίματος (Global Running Day)» για το 2025, διοργανώνοντας δρομική εκδήλωση στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.


Περισσότεροι από εξήντα (60) δρομείς, στην πλειοψηφία τους μέλη του Συλλόγου, έτρεξαν στις διαδρομές του πάρκου της Αγυιάς και κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατοδρόμου της πόλης, αποδεικνύοντας, μαζί με εκατομμύρια δρομείς σε όλο τον κόσμο, την αγάπη τους για το τρέξιμο και την ποιότητα ζωής που χαρίζει, μεταδίδοντας παράλληλα στους συμπολίτες μας τη χαρά και την ευεξία που προσφέρει.

Τους δρομείς συνόδευσε, κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, η ομάδα κρουστών "κρουστΑλητες", δίνοντας μουσικό τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα.


Στο τέλος της προπόνησης όλοι οι δρομείς παρέλαβαν τα αναμνηστικά συμμετοχής τους στην εκδήλωση, ενώ μοιράστηκαν σε όλους δροσερά νερά και ατομικές μερίδες ξηρών καρπών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση δώρων η οποία περιλάμβανε μια δωρεάν συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο, προσφορά του Συλλόγου, αλλά και αθλητικό ρουχισμό και αξεσουάρ.


Όσες/οι δεν τα κατάφεραν να συμμετάσχουν στις ομαδικές προπονήσεις, ανέβασαν την ατομική τους προπόνηση στην ομάδα του Συλλόγου (Σ.Μ.ΑΧ. "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ") στην εφαρμογή STRAVA και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμμετέχοντας κι αυτοί διαδικτυακά στον παγκόσμιο εορτασμό για τη χθεσινή Ημέρα.

Το Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους δρομείς που συμμετείχαν δια ζώσης, ή διαδικτυακά, στις δράσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος για τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Τρεξίματος GLOBAL RUNNING DAY 2025" και επιφυλάσσεται για περισσότερες δράσεις-εκπλήξεις την επόμενη χρονιά.

Παρόλο που έχουμε ήδη εισέλθει στην καλοκαιρινή σεζόν, οι δραστηριότητες του Συλλόγου συνεχίζονται εντατικά, με ομαδικές εγγραφές σε αγώνες που θα συμμετάσχει ο Σύλλογος, όπως ο 19ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι ομαδικές εγγραφές για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Καλό καλοκαίρι!