Υλικά

1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 σφινάκι τσίπουρο
1 φλιτζάνι σουσάμι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Καβουρδίζετε το σουσάμι για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2ο

Στο μεταξύ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτετε στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το τσίπουρο, την κανέλα και το αλεύρι το οποίο έχετε πριν κοσκινίσει με το μπέικιν πάουντερ και τη μισή ποσότητα σουσαμιού.
Βήμα 3ο

Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι. Φροντίστε να μην ζυμώσετε πολύ τη ζύμη για να μην σφίξουν τα κουλουράκια Τα πλάθετε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Βήμα 4ο

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα τοποθετείτε μέσα και τα ψήνετε για 30-35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή: vita.gr