Τα υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
100 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
80 ml ελαιόλαδο
100 ml ξύδι από λευκό κρασί
150 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να θωρακιστούν.
Όταν συμβεί αυτό, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι, σβήνουμε πρώτα με το ξίδι και αμέσως μετά το λευκό κρασί .
Αν θέλουμε τη γεύση να μην είναι τόσο έντονη, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο που έχουμε στην άκρη.
Το μοσχαράκι σοφρίτο μπορούμε να το συνοδεύουσμε με ρύζι, μακαρόνι και πουρέ – για τη συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε τον πουρέ.
Πηγή: vita.gr