Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. ξερό κρεμμύδι
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε άγρια σπαράγγια)
½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
600 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
Για το αβγολέμονο
4 αβγά
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. γιαούρτι
500 ml ζωμός από το κοτόπουλο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄.
Βήμα 2ο

Προσθέτουμε τις οβριές ή τα σπαράγγια, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.
Βήμα 3ο

Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό.
Βήμα 4ο

Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.

Extra tip:

Οβριές, καυκαλήθρες και μυρώνια δίνουν πλούσια γεύση σε αυτό το πρωτότυπο φρικασέ.

Πηγή: vita.gr