Τα υλικά

500 γρ. ταλιατέλες
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 στικ σέλερι
50 γρ. κάπαρη
1 κόκκινη πιπεριά
50 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
3 τριμμένες ντομάτες
3 κ.σ. μηλόξυδο
50 γρ. μέλι
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 ματσάκι βασιλικός
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Το καλό καβούρδισμα της μελιτζάνας για να μαλακώσει, να φύγει η οξύτητα και να βγάλει τη γλύκα της.

Η διαδικασία

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τη μελιτζάνα, που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και την καβουρδίζουμε.

Και στη συνέχεια ρίχνουμε, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το σέλερι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.

Παράλληλα έχουμε βράσει τις ταλιατέλες (αλ ντέντε κατά προτίμηση).

Μόλις έχουν τσιγαριστεί τα λαχανικά, προσθέτουμε στο τηγάνι τις ταλιατέλες, ρίχνουμε την κάπαρη και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε καλά και το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή: vita.gr