Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα της Ανάστασης και το Πάσχα συνοδεύεται φυσικά από αρνί, τσουρέκια, πασχαλινά κουλουράκια και κόκκινα αυγά.

Οι παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, βρίσκονται στο επίκεντρο των προετοιμασιών. Στην Πάτρα, οι τοπικοί φούρνοι και ζαχαροπλαστεία προετοιμάζονται να προσφέρουν μια ποικιλία από αυτές τις γλυκές λιχουδιές.

Τα τσουρέκια, που είναι παραδοσιακά φτιαγμένα με βούτυρο, αυγά και αρωματικά στοιχεία όπως η μαστίχα και το μαχλέπι, αναμένονται να φτάσουν ως και 15 ευρώ το κιλό μπορεί και παραπάνω αν είναι κάτι πολύ special όπως για παράδειγμα γέμιση Ντουμπάι που είναι και της μόδας. Πλέον υπάρχουν πολλές παραλλαγές πέρα από το παραδοσιακό τσουρέκι όπως με επικάλυψη σοκολάτας μαύρη , γάλακτος ή λευκή , με γέμιση ή χωρίς, με ξηρούς καρπούς και πολλές ειδικές παραλλαγές οι οποίες μπορούν να κοστίσουν λίγο περισσότερο.


Τα πασχαλινά κουλουράκια, που είναι συνήθως πιο οικονομικά, αναμένονται να πωλούνται από 10 ευρώ το κιλό με τις τιμές να ανεβαίνουν σε κάτι πιο ιδιαίτερο. Μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τις γεύσεις (βανίλια, πορτοκάλι, κανέλα) και την παρουσία επιπλέον υλικών όπως σοκολάτα ή ξηροί καρποί.


Η Πάτρα, με την πλούσια παράδοση και την αγάπη για τα γλυκά, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για να γιορτάσουμε το Πάσχα με παραδοσιακές γεύσεις. Είναι σημαντικό πάντως να προγραμματίσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους νωρίς, καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται όσο πλησιάζει το Πάσχα.