Τα υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο7
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
150 γρ. βούτυρο
1 λευκό κρεμμύδι
2 καρότα
3 στικ σέλερι
μαϊντανός
θυμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
50 ml ανάλατη σόγια
200 ml ζωμός λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, τη δάφνη, λίγο μπαχάρι και τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με λίγο βαλσάμικο για να καραμελώσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι, τη ντομάτα και λίγο πελτέ, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.

Στο τέλος σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και τα σπαγγέτι, πάντα αλ ντέντε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή: vita.gr