Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και η 20ή αγωνιστική της Stoiximan GBL θα αρχίσει να εκτυλίσσεται από την Πάτρα, με τον πρώτο από τους τρεις σημερινούς αγώνες (8/3).

Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ mateco (17:00, ΕΡΤ3).

Ο Προμηθέας Πάτρας (7ος, 8-11) αγνοεί τη νίκη από τις 11 Ιανουαρίου όταν επιβλήθηκε εντός έδρας του Άρη Midea. Από τότε υποχρεώθηκε σε πέντε διαδοχικές ήττες (Καρδίτσα εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Ολυμπιακός εντός, ΑΕΚ εκτός, Κολοσσός εκτός). Έτσι ισοφάρισε το τρίτο, μεγαλύτερο σερί ηττών της φετινής Stoiximan GBL, πίσω μόνο από εκείνα των οχτώ που είχε ο Κολοσσός H Hotels Collection και των έξι που είχε ο Άρης Midea. Παράλληλα αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί ηττών της αχαϊκής ομάδας στην τελευταία τριετία. Για να βρούμε το προηγούμενο θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2021-22 όταν από τις 10 Απριλίου ως την 1η Μαΐου 2022 γνώρισε έξι σερί ήττες.

Ο ΠΑΟΚ mateco (6ος, 9-10) επέστρεψε στις νίκες με την επικράτηση του επί του Άρη Midea στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε μακριά από την έδρα του (με Παναθηναϊκός AKTOR, ΑΕΚ Betsson και Ολυμπιακό), στα οποία είχε συνολικά 21/90 τρίποντα (23,33%). Η τελευταία από τις τρεις εκτός έδρας νίκες του ήταν εκείνη της 21ης Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο τα εκτός έδρας παιχνίδια του στην κανονική περίοδο για 10η συνεχόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρει το esake.gr, αυτός θα είναι ο 25ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στη Stoiximan GBL και η ως τώρα ιστορία παρουσιάζει απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους. Οι έδρες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το ζευγάρι καθώς οι εκάστοτε γηπεδούχοι μέτρησαν 17 νίκες στα 24 παιχνίδια. Η λίστα εκείνων που έγιναν στην Πάτρα άρχισε να γράφεται με τον ΠΑΟΚ mateco να κερδίζει τα τρία από τα τέσσερα πρώτα όμως από τότε ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola μέτρησε επτά σερί νίκες ως γηπεδούχος.