Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε, στην Πλατεία Όλγας Αράτου 15 στον αίθριο χώρο του καφέ Yiamas μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2025 της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τη συμμετοχή μελών, εκπροσώπων φορέων και φίλων.

Ο Πρόεδρος της λέσχης, ευχαρίστησε το ΔΣ, τα μέλη και τους φίλους της λέσχης για την εθελοντική συμβολή τους στην πορεία και το έργο της λέσχης. Στη συνέχεια, ευχήθηκε στους παρισταμένους η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και γαστρονομική δημιουργία και να συνεχίσουμε δυναμικά το έργο μας με διοργάνωση, συνδιοργάνωση και υποστήριξη εκδηλώσεων και με ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της γαστρονομίας συμπαρασύροντας τον τουρισμό και τα προϊόντα πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος Θωμάς Λαζανάς επεσήμανε πως η λέσχη εκμεταλλευόμενη τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που αυτές παρέχουν, προχωρά σε νέα μέσα για την επίτευξη των σκοπών της, όπως: κανάλι στο YouTube, την έκδοση περιοδικού, και συνεργασία με τις τοπικές εφημερίδες για σταθερή και μόνιμη αρθρογραφία, σε ερευνητικά προγράμματα και σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς πανεπιστημίων και σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και επιχειρήσεις του κλάδου, τη διοργάνωση συζητήσεων με θέματα διατροφή και υγεία και την σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την συγγραφεί Μοναστηριακής Διατροφής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για όλους τους τουριστικούς οδηγούς σε συνεργασία των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Πελοποννήσου.

Ανάδειξη του OLYMPIAN BREAKFAST πιστοποίηση σήματος ελληνικό παραδοσιακό πρωινό ένα από τα μεγαλύτερα brands που εμπνευστής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η λέσχη έχει αρχίσει την εκπαίδευση όλων των μελών Τον 3ο Παμπελοποννησιακό Διαγωνισμό Μεσογειακής Διατροφής.

Ουράνιο Τόξο διατροφή (ημερίδες και διαδραστική επαφή των παιδιών με την Μεσογειακή Διατροφή στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την υπογραφή και υλοποίηση Μνημονίων Συνεργασίας με Επαγγελματικούς, Ακαδημαϊκούς και Κρατικούς Φορείς.

Η λέσχη φέτος κλείνει τα 10 χρόνια, σχεδιάζει το αύριο με παρακαταθήκη την εμπειρία τόσον δράσεων όπως Εξποτρόφ, Food expo, Agroquality, Athens food festival, Φεστιβάλ Τυροκομικών, Φεστιβάλ Ελαιολάδου, Φεστιβάλ Μελιού & προϊόντων Μέλισσας, Κερνάμε Ελλάδα σε πάνω από 7 πόλης της Ελλάδας, Γιορτές Πύργου, Φεστιβάλ Καραμέλας στην Κρήτη, Say Cheese Balkan Cheese festival, Root Lab food festival. Restcon2018 Μόσχα, Ευρωβουλή παρουσίαση Ελληνικής Κουζίνας 2018, στην λέσχη αιτούνται την εγγραφή πολλά νέα μέλη, βασική προϋπόθεση η συνέχιση της αρχικής ιδέας της ίδρυσης και του σεβασμού όλων που έφεραν τα αποτελέσματα, η λέσχη ανέφερε ο πρόεδρος έχει δυο πόλους ο ένας ελκύει τους όμοιους και ο άλλος απωθεί και εξοστρακίζει, κανείς πρέπει προσεκτικά να αντιληφθεί σε πιο πόλο ανήκει για να μην διαταράσσει την ομοιοστασία που δημιουργεί το σώμα και η ψυχή της λέσχης.
Η ψυχή της λέσχης και υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing, με μεγάλη εμπειρία σε εκπομπές ιδιαίτερα στην μαγειρική με την εκπομπή «Γευσιγνωσία» η Ελένη Ζαρίφη ένωσε με την παρουσία της τηρώντας το πρωτόκολλο και δίνοντας χώρο και χρόνο στους εκλεκτούς επισκέπτες μας και εμείς με την σειρά μας δείξαμε το πνεύμα φιλοξενίας που πρεσβεύομε.

Χαιρετισμούς με ευχές και αμοιβαία υποστήριξη έλαβε το ΔΣ και τα μέλη από:

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο όπου ευλόγησε και την πίτα,
η λέσχη θα του απένεμε τιμητική πλακέτα για το θεάρεστο έργο αλληλεγγύης και προσφοράς.
Η λέσχη τίμησε ανάλογα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Νεκτάριο για τις συνεχόμενες δράσεις ανάδειξης της γαστρονομίας σε εκθέσεις και φεστιβάλ, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Μπονάνος Χαράλαμπος.
Επίσης τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη Κωνσταντίνο για το κοινωνικό έργο στους δημότες Πατρών, παρευρέθηκε και παρέλαβε την διάκριση ο κ. Τουλγαρίδης Θεόδωρος πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού.
Τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, για την δράση του Δήμου τα τελευταία 6 χρόνια πραγματοποιώντας το φεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ηλείας κ. Λεβέντη Κωνσταντίνο για τις συντονισμένες ενέργειες των επιχειρήσεων στα φεστιβάλ στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας και εκτός αυτής.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν:

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Ζαχαριάς Σπυρίδωνας αντιπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Πτωχού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας έρευνας και τεχνολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης ( Τάκης)
Ο Αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης ΠΔΕ κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόρης.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης Γεώργιος και ο αντιδήμαρχος κ. Ράτης Σπυρίδων.
Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας κ. Γεώργιος Ντίνος.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Λουλούδης Θεόδωρος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Λουζιώτης Παναγιώτης ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος εστίασης και μέλος του Δ.Σ. Πιέτρης Γιώργος και ο Μπίτζιος Δημήτριος υπεύθυνος Κ.Υ.Π.
Ο πρόεδρος επιμελητηρίου Ηλείας κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος .
Το επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα εκπροσώπησε ο κ. Ναστούλης Κωνσταντίνος μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.
Την ΓΣΕΒΕΕ θα εκπροσώπησε ο τομεάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νικολακόπουλος Δημήτρης.
Τέλος, ο Πρόεδρος ανέφερε και την νέα δυνατότητα εγγραφής Εταιριών ως μέλη, με σημαντικά πλεονεκτήματα για τις Εταιρίες και ενδυνάμωση της Λέσχης.

Την κοπή της Πίτας ακολούθησε ελαφρύ γεύμα με καναπέ και γλυκά καθώς και με την Βασιλόπιτα, Ευγενική χορηγία: του Ιδιοκτήτη του Καφέ Yiamas επίσης και Σεφ μέλος της λέσχης Σάκη Μακρή, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, Καββαδίας Γεράσιμος και ΣΙΑ ΟΕ χειροποίητο φύλλο γλυκά και προϊόντα ζύμης, Ζαχαροπλαστείο Αρμονία Γεύσεων Αντώνης Καραμπέτσος, Ζαχαροπλαστείο Εντελβάις, Ζαχαροπλαστείο Μιλτιάδης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη συνέχιση του έργου της Λέσχης στη Γαστρονομική Κοινότητα.