Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της "στρατηγικής προώθησης εναλλακτικών και πιο φιλικών επιλογών κράτησης εισιτηρίων για τους πελάτες" προχωρά σε αναδιοργάνωση των εκδοτηρίων σε συγκεκριμένους σταθμούς του δικτύου της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κλείνει 33 εκδοτήρια σε όλη την Ελλάδα τα οποία αναφέρει ονομαστικά στην ιστοσελίδα της.
Στο Νομό Αχαΐας κλείνει τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Αιγίου, του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα.
Το κλείσιμο θα γίνει σταδιακά από Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι πλέον η αγορά εισιτηρίων, όπου δεν υπάρχουν εκδοτήρια, θα γίνεται από το Ιντερνετ (την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ), τηλεφωνικά και μέσα στο συρμό από προσωπικό της εταιρείας.
Μεγάλη υποβάθμιση για το Αίγιο καθώς ο σύγχρονος σταθμός που εγκαινιάστηκε το 2020 θα μείνει πλέον χωρίς εκδοτήριο. Ταλαιπωρία και για τους ηλικιωμένους επιβάτες που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση εφαρμογών σε κινητό και περιήγησης στο Ίντερνετ.
Άγνωστο αν θα τοποθετηθούν αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι σχετικό.
Η ανακοίνωση εδώ: https://www.hellenictrain.gr/simeia-polisis