Συστατικά
300 γρ. κακάο
2/3 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
400 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά (ή 2%)
1/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Τρόπος Μαγειρέματος
Κόβεις τις μπάρες κακάο σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετείς σε ένα μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις το γάλα σε χαμηλή φωτιά
Όταν πάρει βράση ρίχνεις το κακάο και ανακατεύεις καλά
Ενδιάμεσα προσθέτεις σιγά-σιγά τη βανίλια και το γιαούρτι
Συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να το μίγμα να γίνει σταθερό αλλά όχι εξαιρετικά πηχτό
Το αφαιρείς από την εστία και το μοιράζεις σε μικρά ποτήρια
Τα βάζεις στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr