Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας και η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνουν Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ, με θέμα «Άλλαξε τον κόσμο, το’ χει ανάγκη», στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Το Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιούνη, στο Παλαιό Αρσάκειο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 7/6

-Απονομή βραβείου στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η Τ.Ο ΤΕΙ της ΚΝΕ. Την απονομή θα κάνουν οι: Τάκης Πετρόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος και Νίκος Βουρνάς.

-Μουσικό – Ιστορικό Αφιέρωμα στον Έρνεστ Τέλμαν, πρόεδρο του ΚΚΓ (1924-1933). Βασισμένο στο βιβλίο της Ίρμα Τέλμαν «Αναμνήσεις για τον Ε.Τέλμαν» και ποίηση Μπ.Μπρεχτ. 

-Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Θα παίξουν οι: Longitudinal Waves (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας), Asphodel (από τις Πολυτεχνικές σχολές Πάτρας), RedAlert (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας), Banda 17(από το ΑΕΙ Πάτρας), Ρεμπέτικο συγκρότημα (από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Χημικού Πάτρας)

-Λαϊκό γλέντι

Σάββατο 8/6

-Επίδειξη χορού breakdance, από τη χορευτική ομάδα faceless crew.

-Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν»

-Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική -επανάσταση», με ομιλήτρια τη Μαρίνα Λαβράνου, μέλος ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Θα παίξουν οι: J-Son Gun (από το ΤΕΙ Πάτρας), Estain (από το Παιδαγωγικό τμήμα Πατρών) και  Salto Mortale (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας). 

-Μεγάλη συναυλία με Μίλτο Πασχαλίδη.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 19:00.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».