Υλικά

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πατάτα σε κυβάκια
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές για να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους.
Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Βήμα 3ο

Προσθέτουμε νερό, να σκεπάζει τα υλικά, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Βήμα 4ο

Αποσύρουμε τη σούπα από την εστία και την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με γιαούρτι και μαϊντανό.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Πηγή: vita.gr