Συστατικά

Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
200 γρ. χοιρινό κιμά
75 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. σταφίδες
1/2 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
8 καρότα.

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
Απλώνεις το χοιρινό σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάει παντού
Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα συκωτάκια και τον κιμά
Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Το σβήνεις με λίγο κρασί, ανακατεύεις και το αποσύρεις από την εστία
Βάζεις τη γέμιση σε ένα μπολ και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
Όταν κρυώσει την απλώνεις στη μέση του χοιρινού
Τυλίγεις το κρέας σε ένα σφιχτό ρολό και το σταθεροποιείς τυλιγμένο με χρησιμοποιώντας μαγειρικό σπάγγο
Τοποθετείς το ρολό σε ένα σκεύος και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Βάζεις στο πλάι τα καρότα και προσθέτεις ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό
Το βάζεις στο φούρνο και το ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα
Κόβεις το σπάγγο και το κόβεις σε ροδέλες
Σερβίρεις με πατάτες.

Πηγή: tlife.gr