Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η νεολαία Κομουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα με σκοπό την ανάδειξη της πολιτικής και πολιτιστικής τους πρότασης διοργανώνουν το  φεστιβάλ ‘Αναιρέσεις 2013’. 

Η αυλαία του πανελλαδικού φεστιβάλ ανοίγει στην Πάτρα στις 24-25 σε νέο χώρο στο ΤΕΙ Πάτρας.

Την πρώτη μέρα Παρασκευή 24 Μαίου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα : «ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» Κ. Μαρξ… Κρίση, Αριστερά και το ζήτημα της εξουσίας Ομιλητές: Κώστας Τριχιάς( μέλος Κ.Σ. νΚΑ), Παναγιώτης Μαυροειδής (μέλος Π.Ε. ΝΑΡ), Νίκος Κωστόπουλος (ΚΣΟ ΑΡΑΝ)... ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Active Member – Luka lesson, Φράξια, Beyond Perception, SPInnERS.

Την δεύτερη μέρα Σάββατο 25 Μαίου θα υπάρξει εκδήλωση – συζήτηση  με θέμα : "Η παιδεία στο απόσπασμα, οι καθηγητές σε αγώνα" Ομιλητές: Αλέκος Αναγνωστάκης (πρ. πρόεδρος 'Α ΕΛΜΕ Αχαΐας), Παύλος Αντωνόπουλος (καθηγητής, μέλος παρεμβάσεων), Ηλίας Ηλιόπουλος (ωρομίσθιος καθηγητής)  ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Χρήστο Θηβαίο, Mr. Highway Band, Υπεραστικούς, Ρεμπέτικο Γλέντι με το Φώτη Βεργόπουλο και Κώστα Κωστάκη.

Στο χώρο θα βρίσκονται επίσης θεματικά περίπτερα σε σχέση με το Εργατικό κίνημα το Φοιτητικό κίνημα την αριστερά τον πολιτισμό, workshops καθώς θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο.

Λεωφορεία από το κέντρο στο ΤΕΙ και πίσω θα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ