Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά καρέ
400 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. λευκό κρασί
το λευκό μέρος από 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις το χοιρινό σε ένα μπολ, ρίχνεις το βαλσαμικό, το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά
Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το πράσο, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά
Αδειάζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
Ρίχνεις ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρεις το χοιρινό για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
Σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, 1½ φλιτζ. ζεστό νερό και το δεντρολίβανο και το αφήνεις να πάρει μια βράση
Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσεις για 50 λεπτά
Προσθέτεις το μείγμα πράσου – μανιταριών και συνεχίζεις το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά
Το αποσύρεις και σερβίρεις με ρύζι.
Πηγή: govastileto.gr