Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στο "Universities Night Run"-νυχτερινό αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην Αθήνα (τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο), στο πλαίσιο των αγώνων "Μαραθώνιος Αθήνας-Ο Αυθεντικός" με πολυμελή ομάδα φοιτητριών, φοιτητών αλλά και λοιπών μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Ο Μαραθώνιος διεξήχθη το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, ώρα 7:15 στο κέντρο της Αθήνας και σε αυτόν συμμετείχαν πολλά άλλα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, τονίζοντας την αξία της μαζικής άθλησης για τον φοιτητικό πληθυσμό, αλλά και τη σημασία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ανέδειξε τη δυναμική και το συλλογικό πνεύμα των ακαδημαϊκών κοινοτήτων, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Φοιτητές, καθηγητές και διοικητικά στελέχη, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή νυχτερινή διαδρομή στην καρδιά της πόλης, με κοινό στόχο την προαγωγή της ευεξίας και την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους.Μέσα από την εμπειρία του αγώνα, οι συμμετέχοντες έθεσαν προσωπικούς στόχους, ξεπέρασαν τα όριά τους και μοιράστηκαν αξέχαστες στιγμές, δημιουργώντας έναν χώρο έμπνευσης και ενθάρρυνσης για όλους.

(Οι φωτογραφίες είναι της Λένας Αλμπάνη)