Υλικά

2 κουταλιές σπόρους κύμινο
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600 γρ. καρότα πλυμένα και χοντροτριμμένα (δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε)
140 γρ. κόκκινες φακές
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών (από κύβο είναι μια χαρά)
125 ml. γάλα
Απλό γιαούρτι και ψωμί με προζύμι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου και μια πρέζα νιφάδες τσίλι για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Βήμα 2ο

Αφαιρέστε το μισό περίπου με ένα κουτάλι και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 600 γρ. καρότα χοντροτριμμένα, 140 γρ. κόκκινες φακές, 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών και 125 ml. γάλα στο τηγάνι και αφήστε να πάρει βράση.
Βήμα 3ο

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 4ο

Χτυπήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 5ο

Αλατοπιπερώστε και ολοκληρώστε με απλό γιαούρτι και πασπαλίζοντας με τα κρατημένα φρυγανισμένα μπαχαρικά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί με προζύμι.

Πηγή: vita.gr