Συστατικά

3 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς
Βάζεις το ελαιόλαδο στο ταψί και το αφήνεις να κάψει
Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τις πατάτες για 5 περίπου λεπτά
Τις βάζεις στο τρυπητό και τις αλατίζεις
Τις τοποθετείς στο ταψί και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λαδωθούν
Προσθέτεις το σκόρδο, πιπέρι και δεντρολίβανο και τις αφήνεις να ψηθούν για 50 περίπου λεπτά
Κατά διαστήματα τις ανακατεύεις ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
Προσθέτεις το βούτυρο και τις αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή: tlife.gr