Συστατικά
2 φλ. φακές
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 μικρά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κ. σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ρόδι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τις φακές, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τη ρίγανη και τις βράζεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Τις σουρώνεις, αφαιρείς τη δάφνη και το σκόρδο και τις βάζεις σε μια σαλατιέρα
Βάζεις στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
Ρίχνεις τη σος στις φακές και τις βάζεις στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τα ντοματίνια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φέτα και ρο ρόδι ενώ δοκιμάζεις αν χρειάζεται αλάτι
Την ανακατεύεις και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr