Συστατικά
400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
λευκό κρασί ξηρό
1 λίτρο νερό
½ ματσάκι άνηθο
250 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και τον λιώνεις με την κουτάλα
Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
Προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό και τα αφήνεις να βράσουν
Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτεις το σολομό, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Σερβίρεις τη σούπα ζεστή.
Πηγή: tlife.gr