Συστατικά

250 γρ. φακές
1 καρότο τριμμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
4 πατάτες
4 φέτες ψωμί
μαϊντανό
άνηθο
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. κορν φλαουρ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση περίπου τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες
Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
Αφού μαλακώσουν τα ρίχνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα αφήνεις στην άκρη
Βάζεις τα υλικά από το σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το ψωμί, το κορν φλάουρ, το μαϊντανό, τον άνηθο, το καρότο, το κάρυ, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζυμώνεις καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Πλάθεις με τα χέρια σου τα μπιφτέκια
Απλώνεις σε ένα σκεύος αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις ελαιόλαδο
Τοποθετείς τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος και τα ψήνεις για 20-25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
Τα συνοδεύεις με μαύρο ρύζι.

Πηγή: tlife.gr