Συστατικά

5 μέτρια παντζάρια
5 κ.σ. τυρί σε μορφή κρέμας
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ρίγανη
δυόσμο ψιλοκομμένο
βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
παρμεζάνα
ψιλοκομμένα καρύδια.

Τρόπος Μαγειρέματος

Καθαρίζεις και βράζεις τα παντζάρια σε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό
Όταν μαλακώσουν τα σουρώνεις και τα κόβεις σε μικρά καρέ
Τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιείς στο multi
Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τα μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το ελαιόλαδο
Ανακατεύεις απαλά και το βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες
Την απλώνεις επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνεις προσθέτοντας παρμεζάνα και μερικά λεπτοκομμένα καρύδια.

Πηγή: tlife.gr