Υλικά

3/4 της κούπας αποξηραμένη χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
1/2 της κούπας νιφάδες βρώμης
1/2 της κούπας κομμένα αποξηραμένα μήλα
1/2 της κούπας βούτυρο αμυγδάλου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1/4 της κούπας ψιλοκομένα καρύδια pecan
1κ.σ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Μουλιάστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, για πέντε με δέκα λεπτά
Βήμα 2ο

Σε μπλέντερ βάλτε τις νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα μήλα, το βούτυρο αμυγδάλου και τους μουλιασμένους χουρμάδες και χτυπήστε τα μέχρι να κοπούν πολύ ψιλά
Βήμα 3ο

Με τα χέρια σας πλάστε το μείγμα σε 12 ίσα μπαλάκια, περίπου 2κ.σ. το κάθε ένα
Βήμα 4ο

Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα

Πηγή: vita.gr