Συστατικά
400 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
500 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
130 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο στο multi
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το σκόρδο και το ψωμί για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας καλά
Το αφαιρείς από τη φωτιά, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
Ρίχνεις το μίγμα και το τυρί στο multi και τα πολτοποιείς
Αφήνεις την κρέμα στην άκρη και ετοιμάζεις τα ζυμαρικά
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνεις τα ζυμαρικά και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας
Βάζεις την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
Προσθέτεις μισή κουταλιά από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά, ρίχνεις λίγο μαϊντανό και ανακατεύεις
Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το θρυματισμένο ψωμί.
Πηγή: tlife.gr