Συστατικά
600 γρ. σύκα βασιλικά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα 4
150 γρ. ζάχαρη
750 ml βότκα
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ (αποφεύγουμε το ξερό, γιατί δεν έχει τη ζωντάνια του φρέσκου), ψιλοκομμένο.
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις στο μπλέντερ τα σύκα και τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
Προσθέτεις τη βότκα και το τζίντζερ και χτυπάς για λίγο ακόμη
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς και το βάζεις στο ψυγείο για 6 ημέρες
Ανακινείς το μπουκάλι μία φορά την ημέρα
Σουρώνεις το λικέρ σε ένα τουλπάνι και το στύβεις πολύ καλά
Τι αδειάζεις σε 1 – 2 γυάλινα μπουκάλια και το διατηρείς στο ψυγείο για 2 – 3 μήνες.
Πηγή: tlife.gr