Σε υψηλές πληρότητες κινήθηκε ο Ιούλιος για τα ξενοδοχεία της Αχαΐας, ενώ και ο Αύγουστος αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, τόσο από Έλληνες τουρίστες, όσο και από ξένους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Ιούλιος στην Αιγιάλεια είχε πληρότητα κατά μέσο όρο που έφτασε το 80%, ωστόσο, σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν ελαφρά χειρότερος.

Στα ίδια περίπου ποσοστά πληρότητας κινήθηκε ο Ιούλιος και για τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας, με όλες τις αγορές που είναι συνδεδεμένες με το αεροδρόμιο του Αράξου να είναι ανεβασμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Για τον Αύγουστο ήδη οι εκτιμήσεις λένε ότι η πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα που βρίσκονται στα παραλιακά μέρη του νομού θα είναι πάνω από 90% και ενδέχεται να ξεπεράσουν και το 95%, στο διάστημα της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης δηλαδή από 10 έως 25 Αυγούστου.

Ωστόσο, στην Αιγιάλεια πολλά θα κριθούν από τον εγχώριο τουρισμό, δηλαδή από τους Έλληνες παραθεριστές και το αν θα πάνε φέτος διακοπές και πόσο διάστημα, ενώ στην Δυτική Αχαΐα αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι η αύξηση των αφίξεων - πτήσεων στο αεροδρόμιο του Αράξου, δεν αποτυπώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.

Αν δηλαδή φέτος η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι πάνω κοντά στο 15% είναι ζήτημα αν τα ξενοδοχεία έχουν εισπράξει από την αυτή την αύξηση το 3% με 4%.

Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος αυτός που έρχεται μέσω Αράξου στην Δυτική Ελλάδα μένει σε άλλου τύπου καταλύματα εκτός ξενοδοχείων, κυρίως σε ακίνητα που εντοπίζει στις πλατφόρμες βραχυχρόνιες μίσθωσης. Και αυτό είναι ένα ζήτημα για τον ξενοδοχειακό κλάδο που χάνει πελάτες και κέρδη…