Αρχές Αυγούστου και τα ορεινά χωριά της Αχαΐας, των Καλαβρύτων, του Ερυμάνθου, της Δυτικής Αχαΐας και της Αιγιάλειας αναμένεται να πάρουν ζωή μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που θα κρατήσει μετά και το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Άλλωστε καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο θάλασσα και παραλία, αλλά είναι και βουνό, πλατάνια, πλατεία, έλατα, ρυάκια και δροσερά νερά, στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς σε πολλά χωριά της περιοχής μας.

Είναι οι παραθεριστές που αγαπούν το βουνό και τα χωριά του, καθώς κάθε χρόνο επιλέγουν να ξοδεύουν κάποιες μέρες από τις διακοπές τους εκεί, παρά σε ένα παραλιακό μέρος.

Ειδικότερα φέτος που υπάρχει ακρίβεια όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στα παραλιακά - παραθεριστικά μέρη, η επισκεψιμότητα στο βουνό αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού αρκετός κόσμος θα προτιμήσει να πάει για διακοπές για να ξεκουραστεί στο πατρικό σπίτι στο χωριό του.


Έτσι, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, χωριά όπως το Λεόντιο, η Ρακίτα, η Άνω Βλασία στον δήμο Ερυμάνθου ή το Σούβαρδο, το Βραχνί στα Καλάβρυτα ή η Άνω Ζήρια και η Ζαρούχλα στην Αιγιάλεια, έχουν ξεκινήσει και παίρνουν από τώρα ζωή.

Οι παραθεριστές - εκδρομείς του Αυγούστου αναμένεται να αυξηθούν όσο πλησιάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ οι διακοπές στο χωριό είναι ταυτισμένες πάντα με τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο.

(Οι φωτογραφίες είναι από το Βραχνί Καλαβρύτων).