Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και στην Πάτρα από σήμερα, Τετάρτη (20/3) με πλούσιες εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή Τροχαίας Πατρών κο Μαρτζάκλη Απόστολο, μας δήλωσε: ¨Από 15 – 23 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και στην Πάτρα έχουμε αυτές τις εκδηλώσεις που είναι υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).  
 
Οι δράσεις θα διεξαχθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με διάφορες επιδείξεις για όλους, κυρίως όμως για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα.¨

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή 143 φορέων που διοργανώνουν δραστηριότητες ευαισθητοποιώντας την κοινωνία στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ασφάλεια και την πρόληψη - την προστασία της ζωής στο δρόμο.

Σάββατο 23 Μαρτίου:

Πάτρα:
Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας Α.Ε. στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (10:00’-16:00’)

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση - ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας και μετρήσεις αλκοόλ σε οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ κατά τη νυχτερινή τους έξοδο. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν βρίσκονται κάτω ή πάνω από το όριο κατανάλωσης θα επιβραβεύονται ή θα τους συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για εκείνη τη βραδιά.

Κυριακή 24-Τρίτη 26 Μαρτίου:

 Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας Α.Ε. στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (10:00’-16:00’)