Κατά 83,5% καλύφτηκαν οι θέσεις του Πανεπιστημίου Πατρών από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρύτανης, Χρήστος Μπούρας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο. 

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόσφερε μέσα από τις σχολές και τα τμήματα του στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 5.417 θέσεις και μέσα από τα αποτελέσματα των υποψηφίων, βάση του ελάχιστου ορίου εισαγωγής που έθεσε η κάθε σχολή, θα δεχθεί 4.521 νέους φοιτητές. 

Αυτό σημαίνει ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών μένουν 896 θέσεις κενές και οι οποίες δεν θα μπορέσουν να καλυφτούν την ακαδημαϊκή χρονιά, δημιουργώντας ορισμένα προβλήματα με τον αριθμό των φοιτητών σε κάποιες σχολές αφού αυτός θα είναι ελάχιστος. 

Για παράδειγμα το τμήμα της Αλιείας στο Μεσολόγγι θα λειτουργήσει με μόλις 13 φοιτητές, ενώ το αντίστοιχο τμήμα της Γεωργίας στην ίδια πόλη με μόλις 15 σπουδαστές. Στην Πάτρα τον μικρότερο αριθμό φοιτητών θα το έχει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών με 47 σπουδαστές, ενώ οι άλλες σχολές κινούνται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο φοιτητών. 

Ακόμα λιγότερους θα έχει η Αρχιτεκτονική σχολή με 32 φοιτητές, με τη διαφορά βέβαια ότι ο αριθμός αυτός είναι "πλαστός" αφού η σχολή αυτή είχε ένα χαμηλό ελάχιστο όριο εισαγωγής και μαζί με αυτή της Ιατρικής ήταν οι δύο σχολές που συμπεριλήφθηκαν στις δέκα πρώτες με τα υψηλότερα μόρια σε όλη την Ελλάδα. 

Στον αντίποδα η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν μέσα στις δέκα σχολές με τα χαμηλότερα μόρια, επιβεβαιώνοντας ότι οι φιλοσοφικές σχολές έχουν θέμα σε όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά την ζήτηση από τους υποψηφίους, προφανώς γιατί δεν έχουν απήχηση στην αγορά εργασίας. 

Πάντως, το Πανεπιστήμιο Πατρών κινήθηκε σε ένα κάπως καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με πέρυσι και αρκετά καλύτερο σε σύγκριση με όλη την Ελλάδα αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε πανελλήνιο επίπεδο από τις 80.000 θέσεις που πρόσφεραν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα έμειναν ακάλυπτες κοντά στις 20.000. 

Σημειώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών ζήτησε 3.500 νέους εισακτέους από το υπουργείο, αλλά το τελευταίο του έδωσε αρκετούς παραπάνω, κοντά στους 5.500.