Υλικά

1 πακέτο πένες
1/2 μπρόκολο
1κ.γλ. σκόρδο τριμμ.
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2κ.σ. τυρί κρέμα light της αρεσκείας σας
200γρ γάλα άπαχο 1,5%
1κ.γλ. Πετιμέζι /μέλι
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Προσθέτουμε 1κ.γλ πετιμέζι / μέλι για να καραμελώσουν.
Βράζουμε ελαφρώς μπρόκολο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Για την σάλτσα μας:

Χτυπάμε 200γρ γάλα άπαχο και 2κ.σ κρεμώδες τυρί άπαχο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εναλλακτικά ρίχνουμε το γάλα στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το τυρί ξεχωριστά.
Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν και βράζουμε τις πένες.
Ρίχνουμε τις βρασμ. πένες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την μακαρονάδα να δέσει.
Τέλος, προσθέτουμε σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και αλάτι.

Πηγή: imommy.gr