Συστατικά
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αβγό
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια βερίκοκα, καθαρισμένα
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα.
Τρόπος Μαγειρέματος
Pροθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και ψεκάζεις με λίγο λάδι ένα ταψί.
Με ένα μίξερ σε μέτρια ένταση, χτυπάς τη λευκή ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Πριν “χτυπήσεις” για τελευταία φορά, προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Στο πρώτο μείγμα, αρχίζεις σταδιακά να προσθέτεις το μείγμα του δεύτερου μπολ και το γάλα, χτυπώντας παράλληλα σε μέτρια ένταση. Προσθέτεις τα καθαρισμένα βερίκοκα, τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και μόλις “δέσει” το μείγμα σου απομακρύνεις το μίξερ.
Απλώνεις ομοιόμορφα το τελικό σου σφιχτό μείγμα σε ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr