Συστατικά
1 φλιτζάνι ρύζι
2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μεγάλα καρέ
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
10-15 ελιές Καλαμών
αλάτι
πιπέρι
3 κ. σ.
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ. σ. μαγιονέζα
Τρόπος Μαγειρέματος
Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι και ρίχνεις το ρύζι
Το αφήνεις να βράσει ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζεις καλά
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα κολοκύθια για 10 περίπου λεπτά
Ρίχνεις το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις τα βρασμένα κολοκύθια, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα
Τα ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα και βάζεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
Πηγή: tlife.gr