Συστατικά

3 μεγάλες πατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
170 γρ. βούτυρο σε κύβους
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κλωνάρια θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ξεφλουδίζεις τις πατάτες και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό
Τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις στην μέση και στη συνέχεια σε κυλινδρικό σχήμα
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρεις τις πατάτες σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα
Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο έτσι ώστε να λιώνει γύρω από τις πατάτες για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τον ζωμό κοτόπουλου και τις αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
Ρίχνεις το σκόρδο και το θυμάρι σκεπάζεις με το καπάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά για 20 λεπτά
Τις σερβίρεις μόνες τους ή με ψητό κρέας.

Πηγή: tlife.gr