Την επαναλειτουργία αύριο, Πέμπτη, του νοσοκομείου «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, που σήμερα είναι κλειστό μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στην Πάτρα το πρωί «το νοσοκομείο θα λειτουργήσει αύριο για να φύγει σήμερα ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ «που εισηγήθηκε να γίνει η μεταφορά των ασθενών πολύ πριν τα γεγονότα ώστε να μην τεθεί κίνδυνος σε ζωή ούτε και να υπάρξει ταλαιπωρία. Η απόφαση για την εκκένωση λήφθη έγκαιρα γιατί το χθεσινό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Για λίγη ώρα φοβηθήκαμε χθες». «Έγινε ένα μικρό θαύμα εδώ» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.


Παράλληλα σημείωσε ότι «τα πρόσφατα έργα που κάναμε είχαν προσθέσει και σωλήνες νερού που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς».

«Σε μια δύσκολη στιγμή όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε. Ευχαριστώ και την πυροσβεστική που δίνει καθημερινή μάχη» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον οποίο στο νοσοκομείο κάηκε μόνο ένα εφημερείο.


Οι ζημιές από τη φωτιά μέσα στο Καραμανδάνειο