Βασική προτεραιότητα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι η καθαριότητα. Αυτό φαίνεται μέσα από καθημερινές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Με αυτό το σκεπτικό η Δημοτική Αρχή προχωρά στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος τοποθετώντας  κάδους απορριμμάτων σε όλη τη συνοικία των Τσιγγάνων. Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 50 κάδοι απορριμμάτων σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Δύμης και ευρύτερα.

Αυτό που ανέφερε, κατά την επίσκεψή του στη συνοικία, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας είναι ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα αλλά χρειάζεται και τη συνεργασία όλων. «Η καθαριότητα δεν μπορεί να περιμένει είναι θέμα υγειονομικής και περιβαλλοντικής προστασίας γι’ αυτό προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε σοβαρή ανάγκη. Όμως, η συνεργασία Δήμου και πολιτών θα πρέπει να είναι διαρκής για να επιτυγχάνεται το άριστο αποτέλεσμα που είναι να διατηρήσουμε την Κάτω Αχαΐα καθαρή», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Σκοπός της υλοποίησης του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της συνοικίας των Τσιγγάνων, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα κανένα κάδο.

«Οι συνδημότες μας αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης κάδων απορριμμάτων. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Άγγελος Καραντζάς.

Συνολικά, θα τοποθετηθούν πάνω από 100 κάδοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.