Σε φάση ανακαίνισης βρίσκονται πάνω από 100 δωμάτια στις δύο φοιτητικές εστίες της Πάτρας, στο Ρίο και στο Κουκούλι.

Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών έχοντας ξεκινήσει την τελευταία διετία ένα τεράστιο προτζεκτ για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των δωματίων των δύο φοιτητικών εστιών, είναι πλέον σε τέτοια φάση που θα μπορέσει να προσφέρει μια στέγη σε όσους φοιτητές έρχονται για να σπουδάσουν στην Πάτρα και συγκεντρώνουν φυσικά τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για να κριθούν δικαιούχοι.

Βλέπετε ταυτόχρονα με την ανακαίνιση – αναβάθμιση των δωματίων της εστίας, ένας τομέας που αφορά κυρίως το τεχνικό κομμάτι, η πρυτανική αρχή προχώρησε και σε ένα ξεσκαρτάρισμα βγάζοντας από εκεί όσους δεν δικαιούνταν να έχουν αυτό το προνόμιο, κυρίως γιατί είχαν να δηλώσουν ενεργό παρουσία στο Πανεπιστήμιο εδώ και κάτι χρόνια.

Το σημαντικό είναι ότι με αυτό το πρότζεκτ για τις φοιτητικές εστίες της Πάτρας το Πανεπιστήμιο Πατρών θα δώσει μια μεγάλη ανάσα σε δεκάδες οικογένειες που το παιδί τους έχει περάσει σε μία σχολή του εδώ ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Κι αυτό γιατί με τα υψηλά ενοίκια που επικρατούν στην αγορά ακινήτων της αχαϊκής πρωτεύουσας θα δυσκολεύονταν να του βρουν διαμέρισμα, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθούν στις τιμές που επικρατούν, ειδικότερα στην κατηγορία της φοιτητικής κατοικίας.

Σημειώνουμε ότι ανάλογο σχέδιο έχει προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και η πρυτανική του αρχή για την φοιτητική εστία στο Μεσολόγγι, ενώ αντίθετα στο Αγρίνιο που δεν έχει καν εστία υπάρχει πρόβλημα αφού στους δύο διαγωνισμούς που έχουν γίνει δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τους ξενοδόχους της γείτονας πόλης.