Την θυμάστε την παλιά εκείνη διαφήμιση με τον Καρνέισον που τρέχει να σώσει τη Λόλα από τους ληστές και τους καουμπόηδες να κυνηγούν ένα τρένο;

Η φωτογραφία που ανέβηκε στα social media με τους συρμούς της Hellenic Train να βγάζουν καπνούς αυτό μας θύμισαν. Η εικόνα έχει γίνει viral με το τρένο στο ύψος της Ακράτας βγάζει καπνούς

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην γραμμή και στους συρμούς οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Οργανισμός έχει μείνει χωρίς τεχνικούς.

Ή καλύτερα με ελάχιστες και αποδυναμωμένες τεχνικές υπηρεσίες, με τεχνίτες που βρίσκονται σε φάση συνταξιοδότησης, σε προχωρημένη δηλαδή ηλικία που αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη επί ώρες.

Γιατί τα προβλήματα που παρουσιάζουν τόσο οι συρμοί, όσο και η γραμμή είναι σε καθημερινή βάση, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζει και η γραμμή του Προαστιακού στην Πάτρα, παρά την συντήρηση που της έχει γίνει και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

(Η φωτογραφία είναι από τον Γιώργο Μπέσκο).