Η νέα ενότητα του «Φεστιβάλ των Εργαζομένων» που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ξεκινά στις 9.30 το Βράδυ της Παρασκευή 5 Ιουλίου στη Δημοτική Πλαζ (Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων).

Η ανάδειξη της ανάγκης που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους για πρόσβαση στον πολιτισμό και ο φραγμός στην εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι ο στόχος των διήμερων εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή  5 Ιουλίου στο χώρο της Δημοτικής Πλάζ η ομάδα από το Στέκι Νέων – Εργαζομένων και Ανέργων του Κορυδαλλού, θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Ο Αντρειωμένος» των Holworthy Hall και Robert Middlemass σε Μετάφραση και Σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μακρυδάκη - Δημήτρη Μπάρλα.

Το έργο γράφτηκε το 1921 και πρωτοπαίχτηκε το 1924 και θίγει την απανθρωπιά του πολέμου. Ένα διαχρονικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο. Ένα πολυβραβευμένο έργο, με κεντρική ιδέα τη στάση του ανθρώπου απέναντι σε ένα δυνατό δίλημμα που αντιστέκεται στην εξουσία αλλά και στα ίδια του τα συναισθήματα. Στον "Αντρειωμένο", προβάλλονται παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες.

Κλείσιμο το Σάββατο 6 Ιουλίου με Βαγγέλη Κορακάκη

(ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ)

Το Φεστιβάλ Εργαζομένων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου με τη συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο χώρο της Δημοτικής πλαζ.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στο ελληνικό πεντάγραμμο.Ο αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού τραγουδιού, συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση του λαϊκού τραγουδιού, με το ήθος που τον διακρίνει μέσα στα χρόνια και με απαράμιλλο σθένος, κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Γράφει τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών που δημιουργεί, παίζει μπουζούκι, ενώ κάποιες φορές ερμηνεύει και ο ίδιος στιγμές του.

Η πρώτη του εμφάνιση ως μουσικός έγινε το 1978 στο Θέατρο της Καισαριανής, στην παράσταση «Ο Λεπρέντης». Το 1988 συστήνεται ως συνθέτης - στιχουργός με το δίσκο «Οι άρχοντες». Από τότε έως και σήμερα έχει υπογράψει δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους και αρκετές συμμετοχές.

Στις συναυλίες του προσκαλεί το κοινό σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι με σκοπό να  προσφέρει μια ανθρώπινη και αληθινή μορφή διασκέδασης μέσα από τραγούδια που έχουν αγαπηθεί. Τραγούδια είτε του ίδιου, είτε των παλιών μεγάλων δημιουργών που προέρχονται μέσα από τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και υπενθυμίζουν πως «το Λαϊκό Τραγούδι Συνεχίζει το Δρόμο του».

Οι είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Εργαζομένων είναι δωρεάν.