Η ζέστη και ο καύσωνας έχει φέρει μια μείωση στη δουλειά των ψησταριών και γενικότερα του γρήγορου φαγητού που στηρίζονται στα ντελίβερι και στις παραγγελίες.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που έχουν καταστήματα με γρήγορο φαγητό, από ψησταριές, από σάντουιτς και κρέπες, αλλά και πίτσες, κάθε φορά όταν υπάρχει ζέστη μειώνονται οι παραγγελίες και τα ντελίβερι.

Αντίθετα στο σερβιριζόμενο φαγητό, δηλαδή στα τραπεζάκια και στις πλατείες, η κίνηση είναι σχετικά ικανοποιητική αφού ο κόσμος, ειδικότερα τις βραδινές ώρες, θέλει να βγει έξω να δροσιστεί και να απολαύσει φθηνό, αλλά καλό φαγητό (αν και αυτό πλέον είναι θέμα συζήτησης).

Όπως και να έχει η δουλειά αυτή πάνω από μια ψησταριά ή από πάνω από την κουζίνα, αν είναι έτσι και αλλιώς δύσκολη, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικότερα με τις θερμοκρασίες που κάνει τα τελευταία χρόνια.

«Δουλεύουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου και με τέτοια ζέστη πολλές φορές δεν αντέχεται» λέει ψήστης που φτιάχνει πίτες σε ψησταριά στο κέντρο. «Ξέρω υπαλλήλους που εργάζονται τον χειμώνα και το καλοκαίρι δηλώνουν παραίτηση εξαιτίας αυτής της ζέστης για να δουλέψουν ξανά τον χειμώνα στην ίδια δουλειά».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει τα μαγαζιά κανονικά θα έπρεπε να δίνουν κάτι παραπάνω στους υπαλλήλους τους όταν δουλεύουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. «Αυτό βέβαια με την κατάσταση που υπάρχει στα περισσότερα μαγαζιά γρήγορου φαγητού δεν το λέμε ούτε για ανέκδοτο. Όμως το σωστό θα ήταν αυτό…».