Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς επέστρεψαν στο κέντρο της Πάτρας με Νέα Διεύθυνση Σπουδών επί της οδού Κανακάρη 120 και Ερμού, εφαρμόζοντας ένα πρότυπο, καινοτόμο σύστημα εκπαιδευτικών αλληλεπιδράσεων.

Με το τρίπτυχο της ποιότητας, της νομιμότητας και του συνεργατισμού, ο νέος Εκπαιδευτικός Πολυχώρος δεν παρέχει μόνο υπηρεσίες Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς λειτουργεί επιπροσθέτως ως Κέντρο Μελέτης Δημοτικού και Γυμνασίου, Τμήματα προετοιμασίας για τις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, Κέντρο Ξένων Γλωσσών, Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Κέντρο Πληροφορικής.

Για το πως εξελίσσονται τα θερινά προγράμματα, το κέρδος των παιδιών που γράφονται σε αυτά αλλά και για τους δρόμους που τους ανοίγονται μίλησαν στο patrasevents.gr η μαθηματικός Βασιλική Γόγολου και ο επιχειρηματίας/πληροφορικός Αλέξανδρος Φινομένος, απατώντας σε χρήσιμα ερωτήματα, όπως για το συνδυασμό μαθημάτων και διακοπών με αρμονικό τρόπο.


1. Με το καλοκαίρι να είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση όλων μας και περισσότερο των μαθητών με τις διακοπές, πώς μπορούν τα φροντιστηριακά μαθήματα να αποτελέσουν μέρος αυτού χωρίς να το “αλλοιώσουν”; 

Τα θερινά προγράμματα των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς είναι σχεδιασμένα με τρόπο που επιτρέπει στους μαθητές να συνδυάσουν τα μαθήματα και τις διακοπές. Καταρχάς, η διάρκειά τους για την Γ΄ Λυκείου, που τα θερινά μαθήματα είναι απαραίτητα, είναι 7 εβδομάδες –οι 6 μέχρι τα μέσα Ιουλίου και η 7η την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου– και πρακτικά μένει ένας ολόκληρος μήνας διακοπών. Για τις δε μικρότερες τάξεις η διάρκεια των θερινών τμημάτων περιορίζεται σε 3 ή 4 εβδομάδες και μένουν 2 μήνες ολόκληροι μήνες διακοπών. Αλλά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ώστε να αφήνει πολλές ελεύθερες ημέρες στους μαθητές και να υπάρχει μία ισορροπία μελέτης και ξεκούρασης. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αξιοποιήσουν δημιουργικά το καλοκαίρι τους καλύπτοντας κενά προηγούμενων τάξεων και θέτοντας γερές βάσεις για την επόμενη χρονιά.

2. Ένας γονιός κάνοντας την εγγραφή του παιδιού του στα Φροντιστήριο Πουκαμισάς τι κερδίζει τόσο στην παρούσα φάση όσο και μελλοντικά;

Ένας γονέας ή κηδεμόνας αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια εμπιστευόμενος το παιδί του στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, καθώς από την πρώτη επαφή αντιλαμβάνεται ότι θα κάνουν τα πάντα για να το υποστηρίξουν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις του στα μαθήματα. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς παρέχουμε υψηλότατου επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς υλοποιούμε το Σύστημα Επιτυχίας Πουκαμισάς, ένα πρότυπο και καινοτόμο σύστημα εκπαιδευτικών αλληλεπιδράσεων, που εδώ και 36 χρόνια έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.


3. Στο παρελθόν οι γονείς είχαν την αντίληψη ότι οι γονεϊκές σχέσεις καλλιεργούνται και αναπτύσσονται και μέσα από τη διαδικασία του καθημερινού διαβάσματος του παιδιού με τη βοήθεια των γονέων. Στην πράξη αποδείχτηκε πως ο δρόμος για την πρόοδο και την επιτυχία ενός μαθητή περνάει μέσα από τη φροντιστηριακή αίθουσα.

Οι σχέσεις γονέων και παιδιών έχει αποδειχθεί πλέον ότι οικοδομούνται καλύτερα στο πλαίσιο του κοινού ελεύθερου χρόνου, ο οποίος αξιοποιείται σε δραστηριότητες που ευχαριστούν και τα δύο μέρη και μέσα από αυτές αναπτύσσονται ουσιαστικές σχέσεις. Η μελέτη διαχρονικά αποτελεί ένα σημείο τριβής γονέων και παιδιών και καλό είναι να μένει έξω από τη μεταξύ τους σχέση. Για τον λόγο αυτό το Σύστημα Μελέτης Δημοτικού και Γυμνασίου προσελκύουν χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους μαθητές αυτών των ηλικιών.

4. Η πιο συνηθισμένη προετοιμασία των μαθητών είναι αυτή του Λυκείου. Ποιοι παράγοντες ή ανάγκες οδήγησαν τις τελευταίες δεκαετίες ώστε τα παιδιά να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή νωρίτερα;

Σε συνέχεια των παραπάνω, πρέπει να προσθέσουμε ότι κοντά μας οι μαθητές μαθαίνουν να διαβάζουν μόνοι τους, να οργανώνουν τον χρόνο τους και να αυτονομούνται από νωρίς. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που τα Τμήματα Μελέτης συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα παιδιά έχοντας τελειώσει τη μελέτη τους, επιστρέφουν στο σπίτι τους ξένοιαστοι και έχουν στη διάθεσή τους χρόνο για δραστηριότητες και ουσιαστική επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Παράλληλα οι γονείς, που κατά κανόνα εργάζονται και οι δύο, έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και οι αυξημένες υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν συστηματικά με το διάβασμα των παιδιών τους. Τέλος, τα παιδιά λαμβάνοντας εκπαιδευτική υποστήριξη από μικρή ηλικία δεν αφήνουν κενά, θέτουν γερές βάσεις και έχουν καλύτερη πορεία στις μεγαλύτερες τάξεις και στο Λύκειο.


5. Αναμφίβολα, ζούμε σε εποχές που η τεχνολογία κατέχει κυρίαρχη θέση. Τα Εργαστήρια Ρομποτικής και τα Τμήματα Πληροφορικής, που περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες σας, πόσο σημαντικά είναι για τους μαθητές του σήμερα και τους επαγγελματίες του αύριο;

Τα προγράμματα που σχετίζονται με τον κλάδο της Τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στα παιδιά και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Τους προσφέρουν δεξιότητες σημαντικές για την επιλογή των σπουδών τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία. Εκτός, όμως, των δεξιοτήτων που καλλιεργούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών, παράλληλα αναπτύσσεται η κριτική ικανότητα των παιδιών και εφοδιάζονται με γνώσεις σημαντικές για τη ζωή τους εν γένει.

6. Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν τον δρόμο σ’ ένα πλήθος επαγγελματικών επιλογών. Έχει γίνει κατανοητό από γονείς και μαθητές ότι η νέα γενιά θα πρέπει να γνωρίζει περισσότερες από μία ξένη γλώσσα;

Η γλωσσομάθεια αποτελεί προσόν που αναγνωρίζεται και επιζητάται στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς διευκολύνουμε τους μαθητές προς την κατεύθυνση αυτή, παρέχοντας τη διδασκαλία σε 9 ξένες γλώσσες. Οι μαθητές του φροντιστηρίου μας έχουν το πλεονέκτημα να συνδυάσουν υπηρεσίες μας, π.χ. τη Μελέτη Δημοτικού με μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες στον εκπαιδευτικό μας πολυχώρο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα. Ειδικά, στα Αγγλικά, εφαρμόζουμε το Learning System by Poukamisas, ένα πραγματικά πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Σε ό,τι κάνουμε, προτεραιότητά μας είναι να προετοιμάσουμε τη γενιά του αύριο.


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2610271461 ή αποστέλλοντας email στο patra-kentro@poukamisas.gr