Μπορεί το έργο να είναι ακόμα σε εξέλιξη, μπορεί τα συνεργεία της εργολαβίας να πέρασαν μόλις πριν από λίγες ημέρες από τις ράγες της βόρειας γραμμής του Προαστιακού, όμως, τα προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν.

Και μαζί με αυτά και τα παράπονα των επιβατών αφού ειδικότερα αυτή την περίοδο αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί το τρένο για να πάει στις κοντινές παραλίες της Πάτρας και έτσι ο Προαστιακός έχει κόσμο όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Όμως οι καθυστερήσεις των δρομολογίων είναι πολλές και αρκετές φορές οι επιβάτες περιμένουν μάταια το τρένο αφού κανείς από τους υπευθύνους δεν τους ενημερώνει ότι υπάρχει βλάβη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που συνέβη το βράδυ της Κυριακής και ενώ ο σταθμός του Προαστιακού στον Καστελόκαμπο ήταν γεμάτος από κόσμο. Γράφουν στην σχετική καταγγελία που έχει γίνει:

«Είμαστε εγκλωβισμένοι πάνω από μια ώρα στον σταθμό του προαστιακού στον Καστελλόκαμπο. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Πριν λίγο κατάφερε κάποιος να μιλήσει με υπάλληλο της Hellenic Train και του είπαν ότι υπάρχει κάποια βλάβη στις ράγες και τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί και ότι θα στείλουν λεωφορεία , κάτι που δεν συνέβη.

Εν κατακλείδι, μετά από άπειρα τηλέφωνα δέχτηκαν να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε το ένα από τα διαθέσιμα λεωφορεία που ανέμενε για την ανταπόκριση με Ακταίο-Αγ. Βασίλειο, στο οποίο δεν χώρεσαν καν όλοι».