Δεκάδες οι καταγγελίες που έχουν γίνει και στις παραλίες της Αχαΐας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του My Coast, όμως, οι περισσότερες από αυτές είναι στο… ντούκου, δεν έχουν βάση και για αυτό δεν έχουν πέσει και τα ανάλογα πρόστιμα από την Κτηματική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία έχουν γίνει 170 καταγγελίες για όλη την παράκτια ζώνη της Αχαΐας, μέσα σε μόλις έναν μήνα, με τις περισσότερες από αυτές να είναι ανώνυμες και μόλις 15 επώνυμες.

Μάλιστα οι περισσότερες αφορούν την περιοχή του πρώην δήμου Συμπολιτείας και της δημοτικής ενότητας του Ρίου. 

Ωστόσο, στις αυτοψίες και στους ελέγχους που έγιναν από τα κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας και παρά το γεγονός ότι μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα έχουν γίνει τόσες πολλές στο "My Coast", δεν προέκυψαν παρανομίες και αυθαιρεσίες.

Γεγονός που δείχνει ότι αφενός οι πολίτες δεν γνωρίζουν καλά τη νομοθεσία για τη χρήση αιγιαλού και αφετέρου ότι κάποιες από αυτές γίνονται περισσότερο από κακεντρέχεια, παρά ότι υπάρχει κάποια πρόβλημα στην παραλία. 

Αντίθετα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και με βάση τους ελέγχους που γίνονται το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αιγιαλούς, έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα και τα όσα ορίζει η νομοθεσία.

Τα πρόστιμα, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα αυστηρά και φτάνουν στην πενταετή αφαίρεση της άδειας για τη χρήση του αιγιαλού ή ακόμα και στο σφράγισμα με κορδέλα του καταστήματος από την ΑΑΔΕ για δέκα ημέρες.

Πάντως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοί στη συνέχεια, με μεικτά κλιμάκια διαφόρων υπηρεσιών που θα εξορμούν στις παραλίες όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

(Με πληροφορίες από τον "Νεολόγο").